Friday, lovely friday

Hello people.
Sitter hemma i soffan och ska ta ett ryck med pluggandet. Det blir plugg imorgon också, men måste hela tiden gå igenom allt vi gått igenom so far. Tentorna närmar sig sakta, men säkert..
Men det har varit en underbar dag hittills, lovely! Morgoncykeltur med lilleman, i den UNDERBARA solen!! Loooooove it! Träffade på Henrik när vi nästan var hemma igen, hade nog varit på ett jobb och fortsatte mot nästa. :) Min duktiga karl!
Tisdagen och gästföreläsningen gick helt okey. Hoppas jag fick till den infon som behövdes för att jag ska godkännas på mitt PM. Men var helt slut efter och gjorde inte så mycket mer den dagen. Cyklade till stallet och mockade och så till Nero. Hann tyärr inte rida fast han skulle behöva röra på sig varje dag.
Onsdags hoppningen gick helt okey. Nero gör framsteg varje gång, men jag kände mest att jag bara ville genomföra det och gå hem igen, var inte alls taggad eller på humör. Eftersom jag inte hann göra nånting innan ridningen fick jag mocka och göra allt efteråt. Så var trött när jag kom hem, ingen middag den dagen. Vilket inte alls är bra, men så blev det.
Torsdagen var det underbart väder, men jag var så jävla trött och arg på ingenting egentligen. Fick flera reaktioner som "vad trött du ser ut?" Så det var ine bara jag som kände mig som en zombie, jag såg helt klart ut som en också :p
Vi hade Monica och Ekonomistyrning. Men de två sista passen hade vi en annan lärare i budgetering som är en del av kursen. Men Monica tyckte att det var bättre Bengt hade den delen. Och TACK för det. Bengt kickade ASS! Grym var han! :)

16.30 är det ett pass Crossfit som väntar, sedan ska jag på tjejträff - tacos blir det, mums! :)

Ciao

1 vecka

Nu har det gått en hel vecka sedan jag senast skrev. Och det är enligt min mening helt okey då jag faktiskt har haft annat för mig :)
Ska väl försöka hinna uppdatera lite oftare. Men skolan suger upp mycket av tiden. Sen när man väl känner att man kan slappna av så vill jag hinna rida, vara med Henrik eller något annat roligare än att sitta vid datorn!
Tisdag den 4e oktober, alltså nästa tisdag, ska jag äntligen få komma till Leif igen. Det är efterlängtat varje gång! Nu har det börja knaka så jävla mycket i mitt bäckene så det är väl dags för en omgång igen! Det gör oftast ont första kvällen efter massagen, just i bäckenet, men i övriga kroppen känns det som himelriket! Och dessutom gör det ju bara ont för att det ligger snett hela tiden annars. Så, buss på bara! :)
Onsgdagsträningarna med Nero går jätte bra. Men jag skulle så gärna vilja ha en egen häst. Och det är ju det jag kämpar mot. Kunna bestämma helt själv hur man vill lägga upp hästens träning och tävlingar. Men det kommer! Det kommer. :)

I fredags var jag back in business på Life'n'Joy. Vad underbart det var! körde Crossfiten som är min favorit, och då har jag inte provat Zumban. För jag vill gå på bas zumban innan jag kör på med vanliga. Och dom lägger den varje gång på onsdagar! Oftast är det innan min egna hoppträning. Men det blir så stressigt. Så ska anmäla mig till crossfiten denna vecka igen :) Jag försöker få med mig Henrik och Anders, och Anders var sugen, men denna vecka skulle det supas med jobbet på kryssning, haha. Så det får nog vänta till nästa vecka då kanske ;)

Idag står det plugg på schemat. Ska ta en morgonpromenad med Hector alldeles strax. Det är riktigt skönt ute trots att det är molnigt och ganska blött. Men det är varmt i luften! Love it.
Imorgon är det dags för gästföreläsningen och början på mitt första PM. Det betyder att det närmar sig för mina första tentor! Och vad som är irriterande är att jag inte hittar de gamla tentorna som Monica visade oss vart vi skulle hitta. Grrrrrrrrr!

Ciao

Hujedamej

4 dagar sedan senast. Vad har hänt sen senast då?
Hoppträningen gick kanon iaf! Jag fick mig en bocktur, vilket jag aldrig varit med om på Nero, vilket fick mig att fundra om det gör ont någonstans. Men eftersom vi hoppade 115-120 helt utan problem på slutet så slog jag bort det ur tankarna. Men man blir så förvånad när hästen aldrig bockar, sparkar bakut eller nånting annars :)

Torsdag var det Ekonomistyrning. Det gick bra. Men det är lite jobbigt att följa Monica då hon tappar tråden lätt. Men det går helt okey!
Fredag var det matte genomgång vilket gick bra, och lördagen var det dags för provet, eller duggan som det kallas. Jag hoppas att det gick bra. Jag svarade på alla frågorna men sen om det är rätt eller inte är ju en annan sak. Sedan var det firande av Jessica som fyllde 25 i fredags. :) Det var en mycket trevlig kväll och runt 12 så åkte jag, Johanna, Sara och Prytz hemåt. Jag blev avsläppt hemma hos Hilda och Peen, men vi åkte därifrån relativt på en gång.

Idag blev det en sovmorgon till runt 9, frukost, mys i soffan med min favorit, lunch och nu är jag hemkommen (till mitt andra, eller t o m tredje, hem i Västannor) efter ett pass i gympahallen med tjejerna. Jag var på dåligt humör.. Men ikväll blir det pizza eller tacos har jag och Henrik bestämt. MUMS! Imorgon är det ledigt, men jag ska försöka plugga hela dagen ändå. Det behövs!

Jag längtar så efter en kattunge, och en egen hund, och en egen häst!!! GAAAH! Men jag lär väl köpa mig en ny dator först, som jag inte vill ha :p

Vilka problem jag har här i livet.. tycker ni inte?
Ciao

Go go go

Nu har det gått 2 dagar igen sen senast jag bloggade, och fine då. Har lite annat för mig :)
Ikväll är det hoppträning! Längtar :) Jag hade hand om Nero igår då Katrinne inte kunde. Så jag åkte dit och gjorde klart allting innan det blev en ridtur i skogen runt yttemo 2. jag försöker att rida utan martingal så mycket som möjligt när jag inte hoppar och så. Och det går ju kanon tills han bli stark i galoppen. Men gäller bara att komma ihåg att RIDA honom då. Få ihop honom. inte bara försöka dra i munnen och försöka sänka huvudet. Han var jätte duktig och tog tag framåt hela turen, tills vi kom till bäcken och det stod ett gäng orienterare där. Dom var JÄTTE läskiga ;) Duktig häst!

På kvällen fick jag hjälpa av bästa Ewa med matten. Och vi klurade ut en del svårigheter jag hade. Men tiden rann iväg och vi hann inte allt jag hade hoppats, men jag fick hjälp, och det var guld värt! :)

Idag har jag pluggat lite ekonomistyrning, vet inte riktigt vilka uppgifter/hur många jag skulle göra, men jag kör väl på lite. Bättre o göra för mycket än för lite. Tog en lunchpaus och nu har jag gjort muffins. Ska vänta på att de sista blir klara sen ska jag ta en runda med Hector. Vi tog en långpromenaf imorse. Men han lär ju ut igen och göra sina behov :)

Hoppas vi hörs snart igen, ciao!

Självdisciplin, heja!

Hej gott folk. Har glömt att uppdatera igen.
I lördags var det gympatävling. Det gick jätte bra att döma. Satt med Jonna från Falun som alltid är lika trevlig. Sedan var det en domare jag inte kände igen, men hade tydligen dömt några år, trevlig var han iaf också! Från Hammarby :) Vi var mycket överens hur vi ville att gymnasterna skulle köra och vad som blev godkänt eller inte. Snabbt och smidigt. På eftermiddagen blev jag kvar, hade inte tänkt det först, men jag hjälpte till, var lite allt-i-allo. Roligt :) Lunchen blev en pizza på Amore med min käraste Bea. GOTT!
Kvällen tillbrignades hemma hos Sara och Stefan, lite inflyttningsmiddag. GOTT SOM SATAN! Godaste tacopajen jag ätit tror jag, hallelujah moment! :) Har bett Sara om receptet, så sjukt gott. Hem och sova.

Gårdagen mådde jag riktigt konstigt. Hade så fruktansvärt ont i huvudet. Vet inte om jag måste kolla mina glasögon, för jag kan inte ha dom på mig alltså, får så fruktantsvärt ont i huvudet. Men jag känner att jag ser bättre med dom på, även om jag får ont. Så definitivt värt att kolla upp! Vi hängde som vanligt hemma i Västannor till eftermiddagen. Då var det hem och byta om för middag i Åkerö. Och det bjöds på gott kött med potatisgratäng och gamla gympa-minnen till underhållning. Så himla roligt att ha filmerna kvar! Jag var en sådan lite späta! ;)
Vidare till Henrik och Malin för lite spelkväll. Monopol blev det. Inte spelat det på 100 år (känns det som iaf). Så roligt var det, men värdelös var jag. Haha. Egna regler körde vi med också, hittade på lite allt eftersom ;) Vi halv 11 började alla känna att det var sovdags, så vi hämtade Hector och rullade hem vi med. Borsta tänderna och krypa ner i den stora sängen. Att få sova brevid min man, så underbart det är. Han är den bästa <3 Sen är det alltid en bonus att få ha Hector hemma hos oss. Det är så mysigt med hund.

Nu sitter jag här efter en morgonpromenad, torkning av hund (det regnade sådär tillräckligt för att hunden skulle bli blöt) och både han och jag har fått i oss frukost för en stund sedan. Jag väntar på att de ska komma och fixa telejacket. Så jag får inte åka någonstans förens de har kommit. :p Iofs är det väl bra, då kan jag ju faktiskt plugga (vilket jag borde iaf!) men då har jag liksom ingen ursäkt ;)

Så dags att sätta igång! Tvättmaskinen gör sitt, då är det dags för mig att göra mitt också.

Ciao

Friday, thank God it's friday

Hej gott folk.
Fredag idag, lovely! Hade föreläsning 9-12, matte. Min lärare har lagt ut lite blandade uppgifter vi kan göra inför duggan på lördag (inte imorgon). Imorgon är det gympatävling på schemat. Ska döma på förmddagen. Hoppas mitt huvud är i form, för det har det inte varit idag. Och fr o m nu tror jag att jag blir en så gott som chokladfri människa. Illamåendet kom som ett brev på posten när jag köpte choklad för att vakna till idag. Blää... Fått i mig lite lunch nu iaf, så det är bättre.
Imorgon är det som sagt gympatävling på schemat. Henrik ska iväg och tävla, hade velat följa med och kolla. Men det blir fler ggr hoppas jag! :)

Nu väntar jag på att svärmor ska höra av sig så ska vi gå en promenad. Tänkte åka iväg till Life'n'joy och köra lite lätt, men det kändes ingen mening med det. Bättre att bli 100% istället. Speciellt om jag inte mig så pigg tidigare idag.

Ska nog lägga mig en stund på spikmattan, har ont i ryggen..

Ciao

Hoppträning, H&M och Hööks

Hej gott folk.
Seg uppdatering då jag inte orkat helt enkelt.
Hoppträning igår, den gick väldigt bra, inte ett enda stopp, och jag RED ordentligt hela lektionen. Däremot var jag lite halvslö/slarvig i ridningen i vissa andra delar. Men jag är glad att han hoppade allt jag styrde mot iaf, duktig! Vi fick värma upp med framdelsvändingar i skritt och skänkevikningar i trav längs ena långsidan där det var 3 räcken, men de stog inte "rakt efter" varann. Mittersta hindret stog längre in mot mitten än de andra två som var mer mot väggen. Så i skritt var det tänket att göra framdelsvändningar runt hinderstödet och sikta på nästa hinder. Såklart var det inte perfekta dressyr vändningar det handlade om utan att hästen skulle vara rapp i benen och lyssna på den sidförande skänkeln. nero var mycket duktig! Både i skritt och trav. Volter runt 2 hinder på andra långsidan i trav och galopp. Sedan var det "ordning och reda" på temat idag. Snirkliga vägar.
Orkar inte förklara helt och hållet, men vi gjorde 3 olika väg-kombos på samma 3 hinder. Sedan var det dags för oxern med vattenmatta. Vi kom bara på den varsin gång, utan att komma på räcket innan. Sedan vände vi håll och hoppade oxern och fortsatte på räcket. Jag fick "skena" en långsida innan han gick framåt ordentligt där jag ville, men efter det när han kände att jag var med på noterna gick det hur bra som helst! Efter det blev det den andra långsidan som blev nästa övning. Vi började med att rida på 2 av de 3 hindrena. Så man skulle hålla så långt ut åt höger och väggen som det gick. Nero hoppade kalas! Sedan gick vi så långt åt vänster det gick för att kunna hoppa på alla 3. Kalas igen! Duktig kille. Sedan blev det banhoppning, och det gick jätte bra, inte en antydan till att tveka och han kändes framåt och positiv. Nöjd häst och ryttare :)
Stretchning och borstning när vi kom ner, och lite belöning såklart!

Idag har jag ridit Viva åt Sandra, hon ramlade av igår på sin träning och gjorde illa armen :/ Stackare <3 Så jag tog hennes prinsessa ut i skogen en sväng. Det gick bra :)
Sedan följde jag med henne till lager 157 en sväng. Köpte inget för jag ska spara pengar :)
Hem och laga mat, åkte med Henrik till Västannor och släppte av honom, åkte och handlade på Hemköp. Vidare till ICA för att hämta mitt, mammas och Emilias H&M-paket. När jag ska ta fram smset med numret så ser jag att mitt Hööks-paket hade kommit också, så då hämtade jag ut det samtidigt :) I H&M paketet var det bara min ring som jag väntade på. Resten är till mamma och Emilia. Jag hade mina strumpbyxor i ett annat H&M-paket som väntade i Åkerö. Så hämtade det också. :)

I mitt Hööks-paket var det två pikétröjor, en röd och en marin, supersnygga!! :) En väst att kunna rida i ute och ha på mig till och från träningar, en grå (förlåt Sandra, jag ljög, den var inte brun;)) och sedan ett par kängor att ha i stallet som var fodrade, as sköna! Nu slipper jag frysa i vinter i stallet :)

Nu sitter jag här och surfar runt lite. Ska nog lägga mig framför tvn.
Ciao

Halsont och örvärk

Ja, förkylningen har börjat överta mig. Jag slår tillbaka med Kan Jang, och redan nu efter någon timme som jag tog det känns det mycket bättre! Fick iaf i mig lite frukost nu, kunde inte äta när jag klev upp imorse, drack lite te bara. Men sen kom jag på att jag inte tagit Kan Jang idag, så då tog jag mig en sup. Och vipst! Så blev det mycket bättre! :) Så nu har jag ätit lite mer ordentligt.

Ska ta tag i frysen idag! Slänga allt fika som legat där i några månader. Jag och Henrik kommer inte äta upp det iaf. Sen ska jag åka med alla burkar och flaskor samt skeppa iväg min påse med alla kläder. Det har jag lovat Henrik länge nu.. Time to do it! :) Märker dock att jag blivit bättre på att lägga in mina kläder efter mig direkt jag använt dom, eller om de ska i tvätten. För nu är det bara Henriks kläder som hänger på stolar, ligger i köksoffan osv ;) Jaja.. Jag får plocka undan dem också.

Funderar om jag ska svänga förbi hemköp också och höra lite med hur jag kan få jobba och så. eftersom jag är i skolan 2-3 dagar i veckan kan jag ju jobba någon vardag och så också. Få ihop lite extra cash, aldrig fel! Så ska nog svänga förbi där också :) Sitter och vill verkligen ha en ny dator. Men så jävla onödigt om det inte behövs, jag hoppas det blir bättre när vårat bredband blir installerat på måndag. Annars är det en ny dator som gäller. För jag får panik på denna..
Visst, Henrik har en poäng i att det blir grymt mycket segare när jag har en massa program igång samtidigt. Men jag vill ju ha musik (spotify), surfa (internet) och vara inne på msn samtidigt. Nu har jag installerat Skype också. Men tror jag lyckades stänga ner den, så att det inte logga in automatiskt :) Msn är jag i princip bara inne på för att prata med Simon, Emilia och mamma (när hon är ute på jobb, vilket hon alltid är i princip, och hela världen över).
Mamma är ju i Singapore nu. Då är msn perfekt. Men kanske ska försöka få mamma på en skype-date. Det är ju så drygt med tidsskillnaden bara.. Men det går säkert att fixa en date ändå. :)

Nej nu ska jag sätta lite fart! Ciao

3 timmar matte

Eller okey, det var faktiskt 3 x 45 min ;) Och det gick bra faktiskt! Jag minns torsdags-eftermiddagarna, Matte C, på gymnasiet. Och det var ett HELVETE.. Men det här gick väldigt bra. idag hade vi ju bara genomgång av lite olika mattesätt och så. Men timmarna gick fort! Skönt :)
Jag hann med en tidigare buss hem också, istället för att åka 16.20 så kunde jag åka 15.40. Däremot så har jag fått ont i halsen och ont i ena örat.. Jag tänker inte bli sjuk! Så har pepprat i mig Kan Jang, vilket jag tycker är äckligt.. Men hellre det och slippa bli sjuk. Jag som känner mig peppad och verkligen tänker försöka bra med studierna nu. Tänker inte bli sjuk, punkt!

Nu sitter jag hemma, har precis lyssnat på Moa Lignell (hette hon så?). Förmodligen så vet ju alla vem jag menar, för hon var ju GRYYYM! Jag började nästan gråta när jag lyssnade på hennes låt nu igen, hallelujah moment!
Väntar på att Henrik ska komma hem, så vi kan göra något att käka. Ska ta en kik i frysen om det finns något vi kan äta upp. Skulle behöva få frysen tom så vi kan frosta av den.

Får se om jag sätter mig och kikar igenom alla anteckningar jag fått ner i blocken hittills, är ju ledig imorgon. Så kan passa på att kika lite. Ska försöka få iväg min "ta-tillvara"-kasse. Den har stått här hemma ett tag nu. Och det passar ju bra att göra imorrn när jag är ledig! :)

Sen ska jag få iväg Jojo's överraskning också, får försöka med det imorgon också ;)
Ciaooo

Terrängträning

Vilken lyckad dag det här har varit, trots att det blev lite missförstånd osv, så blev det kanoners! :)
Jag fick hoppa Sandras fina Viva på terrängen för Ebba. Åh, vilken känsla. Skönt att få boosta upp MITT självförtroende med en häst som går så jävla klockrent. Underbara häst! Jag sitter och längtar efter att få se filmen och bilderna Sandra tog på oss ;)
Bästa Sandra<3, bästa Viva<3 och bästa Ebbis<3 Vilken lyckad dag!!

Nu ska jag slänga mig in i duschen efter att ha fått i mig kaffe och äppelpaj hos Stålbergs. Ska tillbaka dit och göra matlåda åt mig och Henrik (vi blir så jävla bortskämda med att få mat hela tiden, vilka guldklippor vi har i våra liv<3). Sedan ska jag och Henrik åka och handla lite grill-ingredienser för grillning samt lite annat som behövs hem hit. Sedan blir det grillning med Anders (ev fler?) och kanske någon film eller så. :)

Imorgon är det skola igen, ska kika buss/tåg-tider eller om jag ska åka med Maja till borlänge. Morris ska till djursjukhuset, han har urinvägsinfektion, men penicillinet vill inte riktigt ta, så de ska in igen och kika så de inte missar något. Stackar lille Morran :(

Time to shower! Ciao

2011-09-03

Nu blev det en såndär tråkig rubrik. Iofs är alla mina rubriker tråkiga, men det här var ganska så mycket värre än de andra ;)
Igår blev det inte bara en promenad med Sandra, det blev en heldag! Började med långpromenaden, där tiden bara flög iväg! När vi kom hem igen var klockan över 12. Vi satt en stund på verandan och pratade om Sandras ressa till Thailand och andra planer. Mitt pluggande fick också vara med på ett hörn :) Sedan bestämmer vi att vi ska rida en sväng också, men vi tar det efter att Sandra hämtat Britta på stationen i Rättvik. Så vi strax efter 14 är jag i stallet. Vi gör iordning hästarna och jag får rida i Sandras John Whitaker sadel(!!). Jag vågade knappt sitta i den först, grymt fin sadel! Den var lite hård till en början, men efter en stund när rumpan fått värma upp lite i den var den grymt skön!:)
Det var en grymt rolig ridtur, underbara Viva. <3 Tack Sandra för att jag får låna din prinsessa emellan åt <3

När vi kom tillbaka till stallet inser vi att klockan är 16.10, och 16.30 börjar Crossfit passet vi hade tänkt vara med på. Så Ingela är så snäll och tar hand om hästarna åt oss! En guldstjärna till henne :)
Jag brummar hem och byter o och brummar till Life'n'Joy. Passet gick GRYMT! Det var självklart drygt som bara fan. Men sådan jävla skillnad från första gången jag var med. Då jag höll på att både svimma och kräkas.

Hem och duscha och sedan middag i Åkerö. Mums! :) Sedan åkte jag och handlade godis och tandkräm. Slog på en film här hemma och kröp ner i soffan. Eclipse fick det blir, var riktigt längesen jag såg den.
En film jag längtar efter att den kommer ut är den sista delen av Harry Potter. Men om jag minns rätt släpps den i november. Får längta tills dess :)

Idag är en slö-städa-göra fint-ta det lugnt-dag. Mamma ska åka till Singapore idag, fick ju iaf se henne lite igår kväll. De kommer förbi med Hector runt lunch, då ska jag skjutsa honom till Lotta och Matti i Mora. Lotta skulle klippa Hector (hallelujah!) Han ser hemsk ut i pälsen nu, så det är välbehövligt :)

Nu är tvätten snart klar, så dags att hänga den! ciao :)

Dåligt humör

Igår hade jag en bra dag i skolan, läraren var helt färsk så det märktes och blev lite drygt. Men det gick bra och hon gjorde sitt bästa, så det kommer nog gå så bra så ändå i den kursen! :) Hon är ju hur trevlig som helst så det är nog inga problem. Däremot när jag kom hem så dog ALL energi. Jag lyckades iaf få undan en massa tvätt genom att tvätta x-antal maskiner ;) Sedan dammsög jag golvet innan jag åkte till Västannor och blev bjuden på kaffe av Maja. Vi kikade på halv 8 hos mig, och Ove kom in lagom tills vi förflyttat oss i soffan. Så där satt vi 3 och kikade. Sedan blev det True Talent. Vi såg på halv Kniven mot strupen också innan jag begav mig hemåt med Hector som fått flytta hit nu. Mamma åker till Singapore på lördag och Krister till Göteborg. Så då får lilleman bo här :)

Det är i vilket fall som helst hur skönt som helst att kunna åka hem till Maja och Ove när jag vill. Typ som igår när jag behövde lite Stålberg att andas in ;) Jag har det bra jag! <3

Idag lyckades jag sova lite längre än tänkt.. Men Hector verkar inte ledsen, underbara hund! Så nu ska vi springa runt hagarna så han får göra ifrån sig, sen väntar vi på Sandra och Diva så ska vi gå en långpromenad :) Sedan får vi se vad resten av dagen erbjuder!

Ciao :)

RSS 2.0