Hopplektion

Kvällens hopplektion började som vanligt med en BRA uppvärmningsövning. Det älskar jag med Sara lektioner att det är alltid en bra uppvärmningsövning i början. Sedan var det dags för en serie på långsidan med 3 hinder, 4 galopp emellan. Men vi började med att lägga en volt i galopp mellan varje hinder. Det gick jätte bra.
Sedan när vi skulle börja hoppa hindren så började jag backa såklart i min ridning, och då började vägringarna och hans slinger-hoppning komma. Så på slutet fick Sara jaga på mig så att jag skulle rida ordentligt. Åh, vilken frihet och lättnad det kändes efteråt! jag kände mig så glad! Han hoppade så fint och avslappnat. Han rev pga att han var trött, men det gjorde mig inte ett dugg för han hoppade! Och utan minsta instinkt till att tveka, lovely! :)

Nu har jag precis duschat och kom på att jag lär bädda innan jag ska sova, ZzzZzzz.. Så det blir bäddning och sen sova! Skola imorgon! :)

Ciao!

Heja heja

Har hunnit med en del idag!
Krister ringde och bad mig ta Hector då han fick extra arbete på jobbet, så det blev lite ändrade planer.

Men egentligen inget stort. Jag åkte och handlade mina grejer på Lundells, överstrykningspennor, små lappar att kunna sätta i boken för att snabbt slå upp det jag vill kolla och lite pennor. Sedan hämtade jag Hector, brummade vidare till Carola och hämta min fukt. Sedan blev det ett snabbt pass på Life'n'Joy då jag hade Hector i bilen. Istället för att kondition direkt efter passet där så åkte jag hem och cyklade en sväng med Hector i skogen. 2 flugor i en smäll så att säga :)

Nu håller jag på att koka lite soppa till mig till lunch. Sedan ska jag dammsuga och torka golv och lite så. Har rivit ur sängkläderna också. I med nya fina från IKEA :)

Time to go, catch y'all later!

Every little thing

Nu har det blivit sådär att jag använder mig av en låttitel till rubrik.. Ska försöka göra mig av med det ;p
Måndagen var en chill dag med mest information, slutade kl 12 och då gick jag och Ida en sväng på Kupolen i väntan på bussen. Jag köpte en jacka från Bik Bok som jag har tänkt att ha till höstjacka. Den är ju ganska tunn, men jag kan ha en varm tröja under iaf. Ida handlade desto mer ;)

Jag hade tänkt att åka och träna när jag kom hem, men jag fick ju lov att ändra min masagetid med för gympan började igår, tisdag. Så jag fick komma kl 19 samma dag istället! Så träningen inställd och åka och få massage, HALLELUJAH! :)
Vad välbehövligt det var! Jag får alltid beröm av Leif at jag tar hand om min själv så bra, och jag blir så glad varje gång! "du borde få betalt för att jag får massera dig!" hihi :) Underbara Leif!
Denna gång var jag lite stel, han kände att jag hade jobbat med hela arm-axel-skuldra och rygg parti på höger sida. Jag förklarade då att jag ridit dressyr med Nero och att jag fick jobba lite extra hårt med hans höger sida, vilket då blir min höger sida också. Men han knegade ut det på några min, som ny igen! :) Min högra rumpdel och vänster vad var också väldigt ledsna, haha. Jag brukar alltid vara knölig i vänster vad. Men idag var det värsta jag känt! Det var t o m så att det gjorde lite ont :p Men det är ändå skönt när det känns! love it.

Jag kände mig verkligen som NY när han var klar, han är magisk alltså! Jag längtar redan till nästa gång jag får äran att komma dit och bli omhändertagen!

Tisdag i skolan började vi smått med att introducera ämnet Organisationsteori som hör till kursen Företagsekonomi. Och det känns helt okey. Det var ju inga svåra grejer vi började med, men det känns bra att hänga med från början! Vi hade 2 lektioner och sedan var det fotografering för passer-kortet. Vi skulle egentligen fota oss idag, onsdag, men lärarna hade fixa så vi fick göra det igår. Vi hade ju inga lektioner idag. 5 av 5 till lärarna!

Nu ska jag åka till Lundells och köpa lite pennor och annat jag behöver för studierna. Sedan ska jag åka och pumpa på gymet! Var några dagar sedan sist nu! Behövligt :) Sen ska jag försöka ta tag i städningen här hemma. Dammsuga och torka golven. Tänkte också byta sängkläder.

Henrik åker till göteborg idag och är borta till lördag kväll. Hatar att sova ensam. Fyfan :( Men det får gå! Han ska iväg till Gbg 8 ggr under hans skolår. Men jag kommer nog ha mycket för mig när han är borta, typ plugga! :)

Ikväll är det hoppträning igen, får se om Nero är lite mer på humör idag. Men han är altid duktig och kämpar ändå, så en guldstjärna till prinsen!

I'm on fire

Hej folket!
Förlåt för den dåliga uppdateringen.
Hade min sista dag på Åkerblads igår. Skönt att slippa SÅ extremt tidiga mornar. Idag sov jag till 6.15. SKÖÖÖÖÖNT! :)
Nu sitter jag och äter frukost och sedan ska jag göra mig i ordning innan bussen kommer. Jag får sällskap av Ida. Skönt att ha någon med sig. Jag blir så virrig och störd när nerverna kommer igång.. ;)

Tänkte skriva lite snabbt och lördag och söndagens ridning:
Lördag: Dressyrade 60 på banan i Sundet. Det började väldigt bra, jag kände att han försökte, försökte, försökte göra det jag ville, huvudet upp i vädret så fort jag kom åt. Det var ju jobbigt, så varför inte försöka smita undan? Jag gjorde skänkelvikningar som gick jätte bra åt vänster och mindre bra åt höger. Men tillslut fick jag som jag ville! Han gjorde en undan för höger skänkel UTAN att spänna nacken och ha huvudet i molnen, han var inte i form, men han höjde inte huvudet och det var målet! Duktig kille. Avslutade med att jobba i så låg form det gick, det gick inte heller sådär som jag ville. Gick väldigt bra när jag red för Sigrid. Men vi har inte jobbat på länge. Och jag hade inget i handen i princip. Så jag är nöjd! :)
Söndag: Red ut i skogen en vända, så han skulle tycka att det var lite roligt. Och vilken överraskning jag fick, så fort jag tog i tyglarna började han jobba och lyssna efter mina signaler! (WHAAT?) tänkte jag? Så jag passade på att jobba i skritt, som är den drygaste biten för honom. Och vad fint han gick (mot hur det brukar kunna bli, spring iväg, spring åt vänster, skjuter ut rumpan åt höger och allmänt stret för att slippa undan). Han vill inte ställa åt höger riktigt. Men när jag avslutade honom på vägen hem var han JÄTTE duktig! Ställde fint åt höger och var rak i kroppen. Och ni skulle känt galoppen! OH MAMA!! Det var det härligaste jag känt på! Kunde korta-länga precis som jag ville utan att behöva ha en "konversation" över att vi ska sakta in. Han gick fint i form och jag hade inget i handen hela galoppen. DUKTIG HÄST!

Det är såna där dagar jag påminns och varför man tragglar dressyr trots att hästen avskyr det, och jag blir ledsen på mig själv då jag tycker jag rider värdelöst. Men det är SÅ VÄRT DET när det dagen efter känns sådär! <3
Dessutom vet nog inte Nero helt hundra vad det är jag vill, och när han dessutom inte orkar helt heller så tycker jag han är en riktig kämpe! Men nog ska vi fortsätta kämpa ännu hårdare! :)

Nu ska jag göra mig klar innan bussen kommer. Uppdaterar kanske senare om första dagen, men ska försöka hinna dammsuga här inne, det börjar bli sådär så man känner hur grusigt det är... ;)

Ciao!

Life is a highway


(Min dator cpade sig så inlägget blev aldrig publicerat, men sparat iaf. Här kommer det :))

Har varit en ganska så bra dag. Jobbet gick väl sisådär. Fick höra att de som beställt frukost 7.30 imorgon ville äta 07.00 istället. Frukosten öppnar egentligen 08.00.. Så jag blev lite sur faktiskt att receptionen lovade ut det utan att ens höra med mig.. Men inget att göra åt. Min extra halvtimme med sömn får jag lägga mig tidigare istället. :(

Men efter jobbet åkte jag och drack en kaffe hos Stålbergs, sedan drog jag och tränade ett pass på Life'n'Joy. Det gick GRYMT!! :)
I helgen ska jag ta hand om Nero, så inget gym. Jobbar mina två sista dagar som frukostvärdinna lördag-söndag också.

Nu ska jag ta en kvällsprom med Hector, sedan ska han till Åkerö. Henrik ska åka crosstävling och jag ska jobba så då får Hector åka dit. Mamma är ju hemma nu så :)

(Här kommer dagens uppdatering;))

Jobbet idag gick bra, fick sluta en timme tidigare, skönt :) Så nu ska jag åka till stallet och göra klart att åt Nero, sedan rida ett dressyrpass tror jag. Det behövs!! :) Min Henrik är ju och tävlar i Gävle idag, och har gått till finalen!!! Han åker den nog nu. Roligt att han åker mer och mer, han är ju grym, min man! ;D

Uppdaterar kanske efter ridningen, ciao :)

Trend update

Hej gott folk.
Jag kollade statistiken, och hela 39 st läste mitt blogginlägg igår, skoj! :)
Jag tänkte uppdatera om ridpasset för mig och Nero.

Vi började med att känna av hästarna och mjuka upp dom i trav och galopp. I trav fick vi rida på en 8a och böja överdrivet så de skulle slappna av och bli mjuka. Detta är mycket nyttigt för Nero då han gärna blir stressad när man rider. Han är ju ett fullblod. Jag fick länga yttertygeln ordentligt och korta innern så han skulle böja ordentligt. efter några min slappnade han av fint!
När vi gick över till galopp fick vi rida serpentiner och göra byten över bommar. Han gjorde klockrena byten! Duktig häst. Sedan var det dags för 5 1/2a. Trav in på ett kryss, ett galoppsprång till en oxer. Han är alltid avvaktande första språnget, så jag fick gå på med pisken ett rapp på halsen och väcka honom. Hoppade fint! Vi kom upp på ca 110-120. Han hoppade genom ryggen och sköt mig rakt ur sadeln då jag ej var beredd på att han skulle hoppa med sådan fin teknik. Jag lyckades hålla mig kvar dock ;) Samma sak igen och jag höll på att drutta av igen, haha. Men han hoppade grymt.

Synd nog så var energin slut efter det och när vi skulle hoppa linjer och banan stannade han mycket och ville inte riktigt vara med något mer. Så det är ju bara att peppra mer träning och bygga upp hans muskler och kondis så att han orkar.
Men han var jätte duktig fram tills energin tog slut! :) Jag var mest besviken på mig själv att jag blir så sur och besviken just då. Det är inte Neros fel att han inte orkar.
Stretching och borstning efteråt. Och vad han NJÖT av stretchingen, underläppen hängde.. :) Morot fick man efteråt också!

Idag har jag och Henrik fikat på Siljan och varit på Clas :) Nu har jag lagat mat åt oss och ska sen åka till Borlänge för o kika på skolan. Börjar ju på måndag!!

Nu ska jag slöa i soffan med min man innan det är dags att åka.

Ciao!

Blogga igen?

Hej gott folk.
Nu gör jag ett nytt försök till att blogga, får se hur länge det varar ;)

Jag kan ju börja med att fråga om någon vet hur man kollar schemat för det program man ska gå?
Jag ska gå Ekonomprogrammet på Högskolan Dalarna, Borlänge. Tänkte att eftersom jag ska börja första året kanske det inte går att kolla än? Någon som vet? :)

Ikväll är det hoppträning för mig och Nero igen, längtar!!
Bilder på honom kan man se på min facebook :) (för de som inte vet vad är för kuse dvs. ;)

RSS 2.0